tisdag 27 januari 2015

Vecka 4 och 5

Hej!

Vecka 4 gick väldigt fort och det var mycket förberedande inför skolans dag. Tack till er alla som var med under dagen: Det var roligt att det var många som kunde komma och hälsa på oss. Tyvärr hann jag inte ta några bilder :(

På idrotten testade vi en ny övning som heter "livvakten" den var väldigt uppskattad så vi gjorde den även dagen efter på idrotten. 

Övningen går ut på att man ska samarbeta med varandra. 
Det börjar med att en spelare kastar en boll och ska sedan springa/gå runt en bana. Framför sig har man en livvakt som ska försöka skydda en från att bli träffad av bollen. Det andra laget ska kasta bollen mellan varandra och försöka träffa spelaren på planen. Sedan får man en poäng för om man klarar sig runt hela banan eller det andra laget får en poäng om dem träffar spelaren.


 Det gäller att fundera vart man ska kasta bollen innan kastar iväg den!

På onsdagen var vi tillsammans med girafferna, ugglorna och örnar på IP och åkte skridskor. En väldigt lyckad förmiddag med glada och åksugna barn. 


Vi avlutade veckan med en hinderbana som eleverna själva fick bygga upp.


 ......och plocka undan.

Som avslut på lektionen och veckan hade vi avslappning.

Denna vecka startade med bad och de är väldigt duktiga på att simma.
Det som Lena märker är att eleverna är väldigt tävlingsinriktade ibland så de glömmer bort att göra rätta simtag.


Resan tillbaka till skolan blev inte som den brukar.....en av taxibilarna fick punktering och några av oss fick sitta och vänta på att taxibilen som åkte tillbaka till skolan och släppte av eleverna i sin bil skulle komma tillbaka för att hämta oss som var kvar :)


Två och två skrivande om kända byggnader i Mariefred. Alla skriver i keynote och ska sedan när dem är klara få göra en presentation för hela klassen.


.....fortsättning om expeditionen och vecka 5 kommer senare i veckan!

// Linda Inga kommentarer:

Skicka en kommentar