söndag 29 mars 2015

Vecka 13

Vecka 13

Vi har börjat med klassens ros.....tanken med klassens ros är att eleverna under hela veckan ska hjälpa varandra, vara en bra kompis, ge varandra arbetsro mm.
Varje måndag får några elever nominera någon i klassen som de tycker har gjort något bra under veckan. Sedan väljer jag ut en av dem nominerade som blir klassens ros.

För vecka 12 blev det Axel med motiveringen att han hade lånat ut sin dator när en av hans klasskamraters dator skulle uppdateras och inte kunde använda den.


I helgen har det varit Earth hour och i tisdags var på samling där vi fick veta att Sverige var förra året världsbäst på att släcka ner sin el.På NO har vi gjort några experiment med vatten. De skulle se vilka föremål som flyter och vad som sjunker i ett av experimenten och sedan skriva ner på sitt papper hur det gick.


Alla var indelade i olika grupper så det fick träna på att samarbeta med varandra!


I det andra experimentet skulle de blanda vatten med salt och sedan smaka av det. Sedan skulle det filtrera vattnet i ett kaffefilter ner i ett annat glas och smaka av det vattnet för att se om det blev någon skillnad på före och efter.
En del tyckte vattnet inte smakade så gott några tyckte det smakade gott. Några tyckte vattnet innan de filtrerat det var godare och några tyckte tvärtom.
Alla var väldigt duktiga och tyckte det var spännande!


På SO har vi arbetat med världsdelarna och några grupper är klara och fick redovisa sin presentation för oss andra i klassen.
Det är väldigt roligt att se hur duktiga de har blivit på att redovisa för varandra. 

Vi andra satt och lyssnade!

  
På torsdag bjöds det på påsklunch som smakade väldigt gott!


Även påsk-kärringen var på besök!


På idrotten var det olika lekar och spökboll!


// Linda 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar