fredag 2 september 2016

Vecka 35

Den här veckan har Zebrorna inlett ett sagotema på svenskan. De har lyssnat på sagor, gått igenom vad en saga ska innehålla och börjat planera för sin helt egna saga. Zebrorna har stor fantasi och det ska bli spännande att läsa när de färdigställt sina verk.

Veckans stora händelse var när vår skolas mentor Renata Chlumska var på besök i torsdags morse. Hon pratade mycket om Heartware som vi Zebror ska jobba extra mycket med tillsammans med Ulrika under mentorstimmarna framöver.
Renata pratade om att även om hon inte har världens starkaste kropp har hon ändå klarat av att besöka de högsta topparna på världens sju kontinenter. Det sitter inte i musklerna, det sitter i hjärtat.
Zebrorna har några år kvar tills de ska upp för Kebnekaise men Heartware har man användning för varje dag. Att kunna tänka "Jag vill, jag kan" när någonting är jobbigt och berömma sig själv när man klarat av någonting har man nytta av hela tiden, vare sig det gäller att bestiga ett berg eller klara av en matematikläxa.

I måndags på mentorstimmen kollade vi på nedanstående dokumentär för att förbereda oss på mötet med Renata, mäktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar