fredag 7 september 2012

V 36

Hejsan!

Vilken rolig vecka detta har varit. Vi har arbetat med Tinga Tinga, sensomotorisk träning, kartor, tiokamrater mm.

Klassen känns ivrig och intresserad av att lära sig nya saker. Skillnaden mellan rast/lektion - lek/arbete börjar sätta sig. Kul!

En bra lektion i samarbete gjordes i tisdags. De fick i par en uppgift som gick ut på att skapa en stad eller byggnader med hjälp av färgade stickor. Sedan skulle de rita en karta av bygget. Svårt och lite abstrakt men resultatet blev väldigt bra

Linda K, Tigrarnas lärare var hos oss i torsdags för att göra några sensomotoriska övningar med eleverna. De fick först hålla balansen på en stol genom att ligga på magen. Övning två var att röra sig i klassrummet med en liten bjällra på armen. Det gällde att inte få den att pingla, lite lagom svårt men roligt.

Temat med Tanzania har till en början handlat mycket om Tinga Tinga. Detta har visat sig under bilden, musiken och slöjden.

Fredagen startade med en brandutrymning för hela skolan. Det var en planerad sådan som vi hade förberett klassen på innan. Alla skötte sig mycket bra men jag hoppas att det aldrig blir mer än just en övning.

Till sist vill jag önska Klassmormor Anita en snabb återhämtning. Hon kämpade på hela veckan men fick på fredagen inse att hon faktiskt var sjuk.


Hoppas ni får en trevlig helg!
/KenVeckan började med strålande väder!


Glada tjejer i solskenet


Ja, hon fick tvätta händerna...


Årets första Läsepåse delas ut.


Pinnbygge som blev till en hel stad

En av de fina kartor som sedan ritades


Ännu en smart gungbräda


Sensomotorisk träning in action


Linda ger instruktioner


Bjällran som inte fick hörasUtrymningen gick snabbt och smidigt. 
Hela klassen samlades på Helikopterplattan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar