söndag 16 mars 2014

Vecka 11 och 12


Vecka 11 och 12.

Klassen har fått i uppdrag att skriva en men ing med hjälp av olika ord som de har fått av mig. Det är jätte roligt och höra hur det diskuterar och kommer på många olika meningar man kan bygga ihop med hjälp av några ord.

När de har kommit på en mening och skrivit ner den får de läsa upp inför hela klassen. Något som alla uppskattar väl.Jessica var in till oss två dagar under vecka 11 och gjorde två olika tester i svenska. Jessica tyckte alla var jätte duktiga och hade en jätte fin arbetsro under hela testet :)


Mormor Anita fick en bild på killarna under rasten. De är inte alltid så lätta att fotografera dem då de aldrig är stilla :)

 I veckan var Lottie in till oss och prata om hur man är mot varandra och hur en bra kompis är. Att vi kan känna att vi inte inte alltid får vara med i leken och hur man kan då kan göra för att bjuda in varandra i lekarna.


Eleverna fick fritt säga hur de tycker en bra kompis ska vara. De hade många bra idéer och tankar som skrevs upp på tavlan.

Som avslutning skulle eleverna berätta en saga tillsammans. Alla skulle komma på två ord som fortsättning på det som personen innan hade sagt. Tillexempel "Det var" "en gång" "en häst" "som.......

På uteskolan gick vi till hjorthagen där eleverna skulle stå på en matta och tillsammans hjälpas åt att vända mattan utan att nudda marken. En övning som var svår i början att komma på hur de skulle göra och att komma överens. Jätte roligt att höra dem diskutera och lyssna på varandra för att lösa uppgiften som alla till slut gjorde :)


När vi var påväg tillbaka stötte vi på ett skalbagge bo som nu också känner att våren är kommen....

På bilden denna vecka fick eleverna i uppgift att göra en uggla av en papptallrik. Många moment men alla är jätte duktiga på att lyssna till instruktionerna och följa dem.


Resultatet :)

Inloggningen till bloggen strulade för mig förra veckan, därför blev det ingen då. Nu hoppas jag allt ska funka framöver :)
// Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar