fredag 7 november 2014

Vecka 45

Hej igen!

Nu var vi tillbaka efter ett härligt och skönt höstlov. 

Vi har haft en härlig vecka med många olika spännande projekt. Vi har bland annat provat på att ta bort ett av våra sinnen för att stärka upp ett annat sinne. I måndag fick eleverna smaka på fem olika saker utan att se vad det var dem skulle smaka på. Alla var spända och nervösa innan vi skulle sätta igång. Några trodde de skulle dö, tänk om det är något jag inte gillar? Jag kommer kräkas om jag äter kaviar, oliver mm. Det var roligt att se deras olika reaktioner innan vi ens hade smakat något :) Efter att jag lovade dem att de inte kommer dö och jag kommer inte ge dem något farligt att smaka på så var dem reda att börja. 
Det första de fick smaka på var en knäckemacka......huuuu så skönt tyckte dem!
Nu var de lite lugnare inför nästa provsmakning.


Sedan blev det flingsalt.....det var inte lika gott!


  Efter det fick de smaka pärlsocker, rostad lök och cornflakes :) 
Alla överlevde och klarades sig denna gång!


På idrotten har vi denna vecka haft kinesiskamuren, äppeltanten och hinderbana där man satt ihop två och två. Många roliga aktiviteter som eleverna gillade och jag!

 Det är svårt att hinna med att få dem på bild när de kommer i full fart!
 På engelskan har vi spelat ett spel som var lite klurigt ibland men som alla var jätte duktiga på att lista ut och förstå vad som menades i spelet. 

 

På uteskolan var vi till hjorthagen. Där alla fick prova på att vara blinda. De fick gå en liten slinga med förbundna ögon och lyssna på en kamrat som talade om vart man skulle gå. Det var lite svårt och  läskigt. Här gäller det att man vågar lita på sina kamrater som leder och pratar med en. Det gäller även att kamraten som pratar är tydlig och inte hittar på några bus på vägen. 


I svenskan har vi börjat med ordklasser som vi kommer arbeta vidare på även nästa vecka.


Ha en skön helg och hoppas ni pappor blir firade på söndag :)

// Linda
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar