fredag 16 maj 2014

Vecka 20


Vi startade veckan med att samla alla giraffer och zebror och berätta om vilka bondgårdsgrupper som de skull arbeta i och vilket tema de skulle skriva om.
Det var jätte roligt att se hur de samarbetade och hjälpte varandra. Under bondgårdsbesöket blandade vi även zebror och giraffer med varandra, något som alla elever har uppskattat. På tisdagen samlades vi på parkeringen kl 8.00 för att åka till Womtorp! Alla var super laddade, nyfikna och spända.

På gården träffade vi bonden som berättade hur dagen skulle gå till. Ena halvan av gruppen fick börja gå en tipspromenad och andra halvan fick följa med bonden som visade oss runt.
På gården fanns det ca 650 mjölkkor. På en dag mjölkades korna tre gånger, morgon, lunch och kväll, varje mjölkningen tog ca tre timmar.
Kalvarna tyckte om att suga på våra fingrar!


Vår bonde!


Man blir väldigt hungrig av att vara på utflykt så matsäcken smakade väldigt bra!
 Inne i ladugården där det fanns kor som gick och väntade på att föda sin kalv.Titta riktigt noga så ser ni att den bruna kon blinkar till er!
Måste säga att alla elever var super duktiga på besöket och tack till alla föräldrar och mormor som ställde upp! Tack även till Womtorp och bonden som tog emot oss.


På uteskolan var vi till Lottenlund. Där fick tjejerna finbesök när de smaska på sin matsäck.


Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar