fredag 26 september 2014

Vecka 39

Hej på er!

Det har varit en härlig och intensiv vecka.....

I engelskan har vi läst "Finding Nemo" eleverna har fått tagit reda på vad olika glosor betyder tillsammans i par. Nästa vecka ska vi läsa boken igen för att eleverna ska kunna förstå hela bokens text.


Några sitter på sina platser och arbetar och några har stått i korridoren och arbetat.
Samarbetet går jätte bra och de är duktiga på att turas om med varandra.


På idrotten har vi haft "röris 6" ett roligt program med 9 stycken låtar i olika tempo med flera olika rörelser till.
Som avslutning på programmet ska man ligga stilla och slappna av. Det var lite svårt för vissa att kunna hitta ron i kroppen, något vi får jobba vidare på.


På uteskolan var vi till blåbärsskogen och fortsatte på vårt tema svampar och bär. Vi kan konstatera att det växer en heldel svampar i skogen som vi har sett. Tyvärr har vi inte kunna hittat någon svamp som vi kan äta och göra något gott av......än!


 Säsongen börjar nu ta slut för både svampar och bär men här är några bilder på de svampar vi sett i skogen, vi har även sett några fåtal blåbär.

 Det är helt underbart att se hur eleverna leker roliga lekar i skogen, där det inte finns så mycket leksaker att välja på men de får istället använda sin fantasi och använda skogen till redskap för att komma på olika lekar. Jätte härligt att se!


Vi hittade även lite småkryp som förbereder sig för vintern. Genom att bygga bo i pinnar, vi såg några hål i marken där vi tror att någon kommer bo under vintern. På trädstammarna kunde man också se hur de gör gångar och bygger under barken för att överleva vintern.Denna vecka har vi arbetat mycket på storybird där eleverna i par har fått börja skriva på en berättelse. Det har varit väldigt uppskattat bland eleverna och det sprudlar idéer från dem.


 Vi har även hunnit med ett nytt projekt "boksamtal" där eleverna i mindre läsgrupper först har läst en sida var högt för varandra. När de har läst klart boken har de haft ett boksamtal där de har svarat på fem frågor kring boken och alla i gruppen har fått säga vad de tycker. Som avslutning har varje elev ritat en bild till boken. Ett mycket spånande projekt som vi kommer fortsätta med under några veckor.Ha en skön helg!

Ses på måndag igen!

// LindaInga kommentarer:

Skicka en kommentar