fredag 5 december 2014

Vecka 49

Hej!

Nu närmar vi oss julen med stormsteg.....det märks även i skolan att terminen lider mot sitt slut. Denna vecka har det inte bara varit en massa vanliga lektioner utan vi har även tränat inför julfesten och Finlands självständighetsdag som var idag.

Alla eleverna var suveränt duktiga idag. Rektor Nina hade gråten i ögat när hon fick se och höra hur duktiga eleverna i årskurs 2 kunde sjunga på finska.Mio Matteo och Joline läste en varsin dikt i från Finlans nationalsång som gick jätte bra!

En applåd till er båda!

Som avslut sjöng girafferna och zebrorna sången "blått och vitt" där de sjöng sista refrängen på 
finska :)

Alla var jätte duktiga! 
En stor applåd till er alla! 


I måndags startade vi med vår julklappskalender. Jag har hängt upp små låder på dörren som är numrerade. I varje låda ligger det ett namn, det namn som finns i dagen låda får öppna det numrerade paketet som hänger någonstans i klassrummet.....det är lika spännande varje dag vem det blir..


Vi har skrivit julserier i pages. Lite klurigt i början men med lite tålamod och träning så är de jätte duktiga på att klippa, klistra och skriva.


Lottie var hos oss i onsdags. Då vi pratade om hur man vill att andra är mot en och hur man kan vara mot andra. Eleverna har många kloka idéer och tankar som kom upp. De skulle sedan på sin teckning som de har ritat sig själv på välja ut fem olika saker de tycker/vill att deras kompisar ska vara emot en.

När alla var klara fick alla välja ut två av orden. Sedan fick alla säga efter varandra vilka ord de hade valt. De inringade orden är de ord som alla vill/tycker att ens kompis skall vara emot en.


Ha en skön helg!

// Linda Inga kommentarer:

Skicka en kommentar