lördag 11 oktober 2014

Vecka 41

Hej på er i höstrusket!

Denna vecka har vi verkligen fått känna på höstvädret......nu börjar det bli dags att ta fram varmare kläder! 

På idrotten har vi kört bolltema, vi hade olika stationer där de skulle ha kontroll på sin boll på olika sätt. På bilden ser ni hur de skulle svinga sig från bänken med bollen mellan benen och försöka släppa bollen i lådan.

Här skulle de kasta bollen mellan varandra och samtidigt hålla balansen!

På svenskan har de två och två skrivit en fakta test om skorpioner. Det är spännande att läsa fakta om olika djur på internet, sedan är det lite svårare att omvandla texten till sin egen.....men träning ger färdighet!


På uteskolan gick vi en rundvandring på stan för att se vilka vägmärken vi kunde se. Eleverna var väldigt duktiga på att hitta olika märken och det var väldigt spännande att se om bilarna följde trafikreglerna. T.ex om de stod stilla med alla fyra däcken vid stoppskylten :)

Vi har även kört stafett på idrotten. Här har vi pratat om att det även på idrotten är viktigt att 
samarbeta med varandra. Koncentrationen blir på annat ibland än att hjälpas åt i laget!


Renata var på besök i veckan och peppade oss om Heartware, att det är viktigt att inte ge upp, våga kämpa vidare även om det känns jobbigt. Något vi ska jobba vidare med i klassen under terminen. Tycker att alla i klassen är duktiga på att kämpa men det är viktigt att vi påminner dem ibland och visar deras framsteg de gör för att de ska förstå att de är duktiga och kommer framåt hela tiden.


 439 dagar tog det för Renata att ta sig denna väg runt USA, genom att paddla och cykla. 
- Visst var det jobbigt ibland men varje steg eller paddeltag jag tog, tog mig närmre målet.

Det är så vi ska tänka när vi känner att något är lite tungt ibland, ge inte upp!

Veckan avslutade med att alla eleverna nu har fått en egen dator! Något som eleverna har gått och väntat på....äntligen var dagen här! 
Vi hade några från Mac support som var här och hjälpte oss att installera våra datorer. Detta tog lite längre tid än vad vi hade tänkt oss och därför slutade inte eleverna förrän vid halvtvå i fredag, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.


Ha en skön helg och vi ses på måndag!

// Linda Inga kommentarer:

Skicka en kommentar