fredag 17 oktober 2014

Vecka 42


Då var vecka 42 redan slut.....

Veckan har gått jätte bra och det har varit väldigt roligt att ha Jonas här på besök. Eleverna har tyckt det har varit spännande och Jonas har berättat för oss att i deras skola börjar man med engelska i fyran…..vilket våra elever tyckte var annorlunda. Jonas har nu under veckan fått tjuvstarta med lite engelska när vi har haft det :)

Vi har även skrivit brev till Jonas klasskamrater och ställt frågor till dem och hoppas nu på att vi får svar därifrån.

I veckan började vi vårt tema kroppen. Där vi har ritat upp en kropp och alla har fått säga en varsin kroppsdel på kroppen som vi har skrivit upp. Vi kommer också arbeta med våra fem sinnen under temat!

På idrotten har nu hela klassen gjort sitt MUGI-test.....väldigt spännande att se hur det gick till.


Varje morgon startar vi med att alla läser tyst i ca 10 min. Det märks väldigt tydligt på eleverna att de tycker det är skönt att börja lugnt och tyst.
Enligt forskningen behöver alla människor läsa ca 15 minuter om dagen för att hålla igång sin läsning. 

Marta och Jessica har nu rest till vår vänskola i Tanzania. Vi fick höra på dem i veckan där de berättade lite om resan och vad de ska göra där. Eleverna var väldigt nyfikna och intresserade och ställde många bra frågor. Nu önskar vi dem en trevlig resa och längtar tills de är tillbaka på skolan och kan berätta och visa bilder från deras resa.I SO arbetar vi med trafikmärkena!


Vi har även hunnit med ett besök på biblioteket. Där fick vi träffa Alexandra som berättade för oss hur man gör när man lånar och lämnar tillbaka böcker. Alla har fått välja en varsin bok att låna som de kommer ta med hem och läsa efter höstlovet!På småslöjden kämpar vi på med våra vävtallrikar och siktar på att bli klara med dem innan höstlovet. Alla har kämpat på jätte bra och det tar sin lilla tid att väva :)


Även här är det viktigt att vara koncentrerad!


Ha en skön helg!
Ses på måndag.

Linda 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar